De laatste fase is aangebroken! (deel 2) - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Dorlin Bergh - WaarBenJij.nu De laatste fase is aangebroken! (deel 2) - Reisverslag uit Neuchâtel, Zwitserland van Dorlin Bergh - WaarBenJij.nu

De laatste fase is aangebroken! (deel 2)

Door: Dorlin van den Bergh

Blijf op de hoogte en volg Dorlin

10 Juni 2017 | Zwitserland, Neuchâtel

(vervolg)

Tussendoor heb ik dan nog een paar dagen stage gelopen en op vrijdag kwam dan alweer mijn volgende bezoek, Max. De weersvoorspelling voor die komende vier dagen was extreem slecht met haast alleen maar regen dus zijn we samen gaan kijken naar wat we dan konden gaan doen. Zaterdag zou het in ieder geval wel nog mooi weer zijn dus zijn we in zijn cabrio richting Appenzell gereden om daar niet met de gondel naar boven te gaan, maar alle hoogtemeters zelf te lopen (echte diehards) naar Ebenalp op bijna 1700 meter. Uiteindelijk echt een prachtige route met mooie uitzichten. Vanaf dat punt zijn we dan weer een stuk omlaag gelopen naar de Seealpsee en daarna terug naar de auto. We hadden nog wel wat tijd dus zijn we ook nog even door Appenzell gelopen, een gezellig en knus dorpje. Eenmaal thuis weer gearriveerd, allebei totaal vermoeid vrij vroeg naar bed gegaan om de volgende dag wat verder weg te rijden om de regen te ontwijken.

Zondag zijn we dan naar de Blausee geweest die officieel is bestempeld als de mooiste bergmeer van Zwitserland. Uiteraard maken ze daar hier in Zwitserland dan weer gelijk gebruik/misbruik van door entree te vragen. Maar goed… dat eind ervoor gereden dus toch gaan kijken. Het doet zijn naam in ieder geval eer aan met onwijs helder blauw water en zicht tot op de bodem. Een hele mooie plek, maar een erg klein meer dus in een klein uurtje hadden we het daar ook wel weer gezien. We zijn daarna doorgereden naar Lauterbrunnen (waar ik al een keer was geweest), maar mooi genoeg om het nog een keer te zien en dan hadden we in ieder geval een droge dag.

Maandag zou het echt haast overal in het land de hele dag regenen en we hadden dan ook eigenlijk gepland om twee dagen met overnachting naar het Itialiaanse deel te gaan waar het normaal gesproken super weer is, maar die dagen ook erg slecht. Dit hebben we dan ook alsnog geannuleerd. Om die regen te omzeilen zouden we dus erg ver moeten rijden. Omdat we met regen anders niet veel zouden kunnen doen hadden we toch maar besloten om die uren te gaan rijden en dat was dan ook echt een zware dag met zoveel in de auto zitten waarbij de cabrio met onze lengte toch aanzienlijk klein is. We zijn vroeg vertrokken naar Montreux (het Franstalige deel) om daarna door te rijden naar Lausanne en vervolgens nog Neuchâtel. Neuchâtel was hiervan absoluut de mooiste stad met prachtig oude bebouwing. In de omgeving zou dan nog een rots arena te vinden zijn. Dus de cabrio ook maar gelijk op de proef gesteld met een flinke bergweg. Absoluut de moeite waard om daar naartoe te rijden. ’s Avonds weer thuis gekomen na ruim 13 uur weg geweest te zijn met zo’n 8 uren rijden en snel naar bed. Dinsdag hebben we dan niet meer zoveel gedaan behalve hier in het dorp tussen de regenbuien door wat wandelen.

Woensdagochtend dan weer afscheid genomen en ben ik ’s middags weer aan de slag gegaan op het stageadres. Bedankt Max, voor de leuke dagen samen!

Nu nog even genieten van de laatste fase van mijn stage en verblijf hier. Morgen heb ik nog een flinke bergwandeling op de planning staan. Uiteraard laat ik tussendoor nog wel van me horen.

• 10 Juni 2017 - 22:08

Tonny:

Hoi Dorlin,
    Het weekend dat wij er waren was het extreem warm en het weekend erna met Max extreem nat. Dat laatste is erg vervelend, maar goed opgelost door dan maar wat uurtjes extra te rijden.
    Nu op naar de laatste fase, die misschien met nog drie weken wordt verlengd om de vakantiedrukte daar op te vangen. Zorg dat je lekker blijft genieten en wij verwachten je in ieder geval voor je verjaardag weer thuis.
    Succes,liefie!
    Mama

• 11 Juni 2017 - 11:28

Hoi mama,
    Begin deze week weet ik dan definitief of mijn verblijf hier nog met drie weken wordt verlengd of niet. En uiteraard ben ik dan voor mijn verjaardag weer thuis en vier ik dat gezellig met familie en vrienden. Dat ga ik hier niet in mijn eentje zitten vieren. Tot snel!
    Dorlin

• 11 Juni 2017 - 14:12

Bert En Marie-José:

Leuk dat je ouders en Alex even langskomen om jouw te ondersteunen dit helpt je zeker de eenzame dagen
    door komen. Wij hebben niet veel te schrijven. Geniet de komende tijd nog in Zwitserland en succes met je verdere stage. Groeten aan alle die je steunen en van je mooie verslagen.
    Groet Bert en Marie-José.

• 11 Juni 2017 - 14:23

Dank jullie wel!

• 11 Juni 2017 - 19:02

Ad En Riky:

Hoi Dorlin,
    Wij dachten je nog in Uden te kunnen verwelkomen maar als jij langer daar blijft dan gaat het nog een hele poos duren voor wij jou weer kunnen zien. Maar het is ook leuk dat ze aan je vragen bij je stage of je langer wil blijven. Zijn ze heel tevreden met je. Wij horen het wel!
    Succes verder , lieve groetjes van ons!

• 11 Juni 2017 - 21:49

Hoi Ad en Riky,

Daar had ik inderdaad ook op gerekend. Maar het is zojuist definitief geworden dat ik hier drie weken extra blijf, dus ik zie jullie inderdaad nog een hele tijd niet. Uiteraard hebben we tussendoor nog regelmatig contact en we kunnen ook nog een keer Skypen. Jullie alvast heel veel plezier toegewenst in Amerika!
    Groetjes