Aankomst en wat dagen settelen
Door: Dorlin van den Bergh
Blijf op de hoogte en volg Dorlin
05 Februari 2017 | Zwitserland, Walenstadt
Vrijdag was voornamelijk een dag om hier wat rond te kijken en de nodige dingen te regelen, zoals een tijdelijk identiteitsbewijs van hier. Hoef je op zich niet te hebben, maar is wel fijn in verband met kortingen op skiprijzen. En alle korting is hier welkom, want het is echt ongelofelijk duur. Ook nog even naar de fysiotherapiepraktijk gegaan om kennis te maken met de overige therapeuten en mijn begeleider. En wat betreft de taal… echt lachen dit… ik kan best Duits, maar Zwitsers en dan ook nog in dialect dan ben ik toch de draad kwijt. Dan begin ik in het Duits te praten, zij in Zwitsers terug en die zien mij dan vaag kijken. Maar goed… dat pak ik vanzelf op de komende weken.
Gisteren heb ik dan voor het eerst geskied. Heerlijk om weer te doen! Het skigebied ligt hier zo’n 20 min rijden vanaf en is groot genoeg om daar de vrije tijd af en toe te besteden. Deze week wordt er wel weer sneeuw verwacht en dat is ook hard nodig op de pistes. Uiteraard vandaag ook nog een paar uur geskied en daar ook een collega getroffen die me het gebied verder heeft laten zien. Heb nu in ieder geval alle pistes al een keer gehad. Maar verder een rustige middag, want morgen begint de stage en dan zal er ook meer duidelijk worden over de dagen en tijden die ik daar ga werken. Ik ben benieuwd!
Ohja… en voor wie dacht dat ik carnaval zou missen… het blijkt dat ze dat hier erg uitgebreid vieren, dus lucky me :) Alle voorbereidingen worden al getroffen hier.
Tot snel!
05 Februari 2017 - 19:28
Ad En Riky:
Hallo Dorlin,
Alles dus nog goed gekomen en al heerlijk kunnen skieën waar jij zo van kan genieten.
Wij wensen je veel succes met je stage en een mooie leerzame tijd!!
Lieve groetjes Ad en Riky -
05 Februari 2017 - 21:07
Mama:
Hey lieverd,
Ik kende natuurlijk het grootste deel van je verhaal al door eerder app-contact. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. En nu vanavond en vannacht een pak verse sneeuw, dat wordt genieten komende week wanneer je tijd hebt/krijgt om te gaan skiën.
Het 'lucky me'-deel in verband met carnaval is nieuw voor mij. We brengen gewoon je verkleedkleren mee, dan kun je lekker meedoen!! Komende vrijdag zie je ons weer.
Een dikke knuffel en tot over een klein weekje!!! -
06 Februari 2017 - 11:34
Bert En Marie-José:
Hallo Dorlin ik lees dat alles goed gegaan is met uitzondering van je logeeradres maar dat is ook weer goed gekomen. Heb je alleen gereisd of met mede studenten. Veel plezier en succes.
Groeten aan jou ouders wanneer ze op bezoek komen. Veel plezier met skieen.
groeten Bert en Marie-Jose -
06 Februari 2017 - 17:08
Dorlin Van Den Bergh:
Hoi allemaal,
Ik heb alleen gereisd. Een collega hier kende ik alleen via mailcontact en verder ben ik hier zonder bekenden naartoe gegaan. En afgelopen nacht is er flink wat sneeuw gevallen in de bergen dus dat skiën gaat zeker lukken. -
09 Februari 2017 - 09:41
Bert En Marie-José:
Veel plezier met skieen en groeten aan jouw ouders en geniet van carnaval en een knuffel van ons.
Groet van Bert en Marie-José